Milka Fire Chili



Gyártó: Kraft Foods (www.milka.com)
Forgalmazó: Kraft Foods Hungária Kft.
Beszerzési ár: - (100 g)
Összetétel: cukor, növényi zsír, kakaóvaj, sovány tejpor, zsírszegény kakaópor (6,9%), kakaómassza, tejsavópor, zsíros tejpor, tejzsír, mogyorómassza, emulgeálószer (szójalecitin), aromák (chili, vanília)

A Kraft ezúttal is hozta szokásos formáját, bár ennyire ócska "tejcsokit" még ezen bájos multitól is keveset kóstoltam. A Karácsonyra kapott tábla kétharmada a kukában végezte.
Szerencsé(nk)re a Milka Fire 'limited edition'. Persze, az is megeshet, hogy utódaiban a drága pálmazsírt már fűrészporral helyettesítik...

4 megjegyzés:

  1. Nem szokásom kommentelni,de most felment a cukrom!
    Nem lehetett volna azt a csokit odaadni valakinek,aki esetleg örült volna ennek a "szar"-nak is?!Leírni azt,hogy 2 tábla Milka-csokit a kukába dobott,miközben gyerekek éheznek,felháborító!Mert van akinek még ilyen sem jut!
    Én is megnézem,hogy mit (v)eszek,de azért ételt csak végszükség esetén dobok a kukába(pl ha romlott).
    Értem én,hogy mi ellen harcol,de sajnos vannak olyanok,akinek az étel nem élvezeti cikk,hanem létszükséglet.
    Szóval nem ártana kissé leereszkedni a magas lóról,és körülnézni lentről is,mert ott is emberek vannak.
    Gabi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabi!
    Köszönöm a hozzászólásod, elgondolkodtattál. Remélem, elhiszed, én se szoktam ételt kukába dobni. A száradt kenyereket pl. elvisszük lovaknak...
    Ritkán gondolok ilyet csokiról, de ez a "csoki" - szerintem - emberi fogyasztásra alkalmatlan. Szinte kizárólag olyan anyagokból áll, amiknek egy csokoládé nevű termékben semmi keresnivalójuk nincs, az íze meg rettenetes. Jó szívvel nem tudnám odaadni senkinek, nemhogy barátok-ismerősök gyerekeinek. Nem kőgazdag sznobgyerekekről van szó, egy tábla Tibinek bármikor megörülnek. Ráadásul nem két táblát, hanem egy bontott tábla nagyobbik részét hajítottam ki.
    Azt viszont belátom, betehettem volna az autóba a maradékot, hogy odaadjam valamelyik kereszteződésben a koldusnak. Legközelebb így fogok tenni.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Hapci!
    Nagyon örülök,hogy ilyen választ kaptam!Köszönöm!
    További jó munkát és harcot az ipari szemét ellen,mert bizony szükség van rá!
    Üdv:Gabi

    VálaszTörlés
  4. Gabi: kis pont vagyok én ahhoz, hogy bármit tehessek az ipari szemét ellen.
    Leginkább és leggyakrabban a Kraft bőszít fel, mindent (Milka, Suchard kakaó, Mirabell Mozart termékek, Sport szelet, etc.) tönkretettek, amire rátették azt a költséghatékony, pálmazsírba és cukorba mártott kezüket.
    Számomra ez a cég a szargyártás egyik etalonja/szimbóluma. Több más óriásnak - elvétve - maradtak emberi fogyasztásra alkalmas termékei is, vagyis a multiság nem zárja ki teljesen az igényesség töredékeinek megőrzését.

    VálaszTörlés